En deilig regnværsdag!
Det er frihelg med masse kjekke ting.
I øsende regnvær har jeg vært i sommerbyen, Skudesnes med en venninne.
Quiltesmia har stort utvalg både av fine tøyer, sytilbehør, og masse nips.
Jeg har kost meg, og snopt noen nye tøybiter.
Spasertur i gamle Skudesnes, og kafèbesøk på Tåkeluren, husflidlagets kafe.
Kaffi, rekesmørbrød, ostekake
Høres det ikke godt og kjekt ut!
Fint i Skudesnes, ikke bare om sommeren.
Smale gater
hvitmalte hus
små hager
vakre roser,
noen i knopp,
noen i full blomst.
vakkert
gode opplevelser
gleder
varmer
langt inn i hjertet
på en regnfull
novemberdag
Birthe Marie
Full av glede kom jeg hjem og satte i gang med en gjærbakst.
Venninnebesøk
Masse levende lys
Nysteikte shillingsboller
"Count your blessings"
står det på gryteklutene mine.
Fikk du lyst å bake shillingsboller?
Det er frihelg med masse kjekke ting.
I øsende regnvær har jeg vært i sommerbyen, Skudesnes med en venninne.
Quiltesmia har stort utvalg både av fine tøyer, sytilbehør, og masse nips.
Jeg har kost meg, og snopt noen nye tøybiter.
Spasertur i gamle Skudesnes, og kafèbesøk på Tåkeluren, husflidlagets kafe.
Kaffi, rekesmørbrød, ostekake
Høres det ikke godt og kjekt ut!
Fint i Skudesnes, ikke bare om sommeren.
Smale gater
hvitmalte hus
små hager
vakre roser,
noen i knopp,
noen i full blomst.
vakkert
gode opplevelser
gleder
varmer
langt inn i hjertet
på en regnfull
novemberdag
Birthe Marie
Full av glede kom jeg hjem og satte i gang med en gjærbakst.
Venninnebesøk
Masse levende lys
Nysteikte shillingsboller
"Count your blessings"
står det på gryteklutene mine.
Fikk du lyst å bake shillingsboller?
Her er oppskrifta mi:
Shillingsboller
100 gram margarin eller smør
3,5 dl. melk
1 egg
30 gram gjær
90 gram sukker
( Jeg halverer sukkermengden når jeg lager shillingsboller.)
600 gram hvetemel
Smelt smør og ha i melken.
Varm til ca 37grader når du bruker ferskgjær,
og litt varmere, ca 40 grader ved bruk av tørrgjær.
(Jeg kjenner på temperaturen med en ren finger ;-))
Før bakte jeg alltid med fersk gjær,
men på jobb hvor jeg baker mye har vi ikke det,
og jeg har funnet ut at resultatet blir like bra med tørrgjær.
Ferskgjæren løser jeg opp i sukker i bakebollen før jeg tar det våte oppi.
Bruker du tørrgjær, blandes den med melet.
Ha smør-melkeblandingen i kjøkkenmaskinbollen,
ha i egg,
og ha i det tørre til slutt.
Jeg elter deigen i kjøkkenmaskin i 15-20 minutter.
Denne deigen pleier å være løs,
men hold likevel et øye med kjøkkenmaskinen.
Ta plast over bollen og hev.
Det er lurt å ha det litt lunt på kjøkkenet når du baker gjærbakst.
Lurer du på når den er ferdighevet, kan du finne fyrstikker,
stikke et hull i deigen, og tenne en fyrstikk.
Hold den over hullet, og hvis den slukner er deigen klar.
Jeg elter ikke deigen etter heving.
Hvelver den rett på bordet og kjevler ut et rektangel
på ca 30x50cm.
Halvsmelt litt smør i mikroen, og smør over leiven med en steikespade.
Strø på sukker og kanel. Er du glad i rosiner kan du ha det på.
Rull leiven sammen til en pølse, og skjær 3 cm tykke skiver.
Det blir ca 16 boller.
Legg de på bakepapirkledd steikebrett.
Etterhev med plast over,
og pensle med sammenpisket egg som er blandet med 1 ss. vann.
Stekes i ca 10 min på 225 grader.
Kosa deg!
Shillingsboller
100 gram margarin eller smør
3,5 dl. melk
1 egg
30 gram gjær
90 gram sukker
( Jeg halverer sukkermengden når jeg lager shillingsboller.)
600 gram hvetemel
Smelt smør og ha i melken.
Varm til ca 37grader når du bruker ferskgjær,
og litt varmere, ca 40 grader ved bruk av tørrgjær.
(Jeg kjenner på temperaturen med en ren finger ;-))
Før bakte jeg alltid med fersk gjær,
men på jobb hvor jeg baker mye har vi ikke det,
og jeg har funnet ut at resultatet blir like bra med tørrgjær.
Ferskgjæren løser jeg opp i sukker i bakebollen før jeg tar det våte oppi.
Bruker du tørrgjær, blandes den med melet.
Ha smør-melkeblandingen i kjøkkenmaskinbollen,
ha i egg,
og ha i det tørre til slutt.
Jeg elter deigen i kjøkkenmaskin i 15-20 minutter.
Denne deigen pleier å være løs,
men hold likevel et øye med kjøkkenmaskinen.
Ta plast over bollen og hev.
Det er lurt å ha det litt lunt på kjøkkenet når du baker gjærbakst.
Lurer du på når den er ferdighevet, kan du finne fyrstikker,
stikke et hull i deigen, og tenne en fyrstikk.
Hold den over hullet, og hvis den slukner er deigen klar.
Jeg elter ikke deigen etter heving.
Hvelver den rett på bordet og kjevler ut et rektangel
på ca 30x50cm.
Halvsmelt litt smør i mikroen, og smør over leiven med en steikespade.
Strø på sukker og kanel. Er du glad i rosiner kan du ha det på.
Rull leiven sammen til en pølse, og skjær 3 cm tykke skiver.
Det blir ca 16 boller.
Legg de på bakepapirkledd steikebrett.
Etterhev med plast over,
og pensle med sammenpisket egg som er blandet med 1 ss. vann.
Stekes i ca 10 min på 225 grader.
Kosa deg!
Å, det ser ut til at du har hatt en flott lørdag! Og de skillingsbollene så bare herlige ut, får vann i munnen av de! Ha ei flott novemberuke:)
SvarSlettSå nydelig blogg du har! Er gla jeg oppdaget den!! :) Og så herlige, fristende bilder av de snadderbollene...mmm....og så herlige bilder fra Skudenes. Vakkert! Her kommer jeg tilbake :) ønsker deg en fin søndagskveld videre. klem klem
SvarSlettSå koselig og flott innlegg! Fin bilde montage også.
SvarSlett