torsdag 28. juli 2016

Kyllingrett

Denne deilige kyllingretten fikk jeg servert av en venninne i Haugtussa for en tid tilbake.
Den smakte veldig godt,
og det var en rett jeg hadde lyst å lage.

På bildet er porsjonen tredoblet og jeg har brukt en stor ildfast form. .
Kyllingrett (4. porsjoner)

4 kyllingfileter
1 rødløk
1 grønn paprika
1 hvitløkbåt
2 ss smør/margarin
1/2 - 1 ts sambal oelek-krydder (på glass)
1/2 dl mangochutney
3 dl fløte
1 grønnsakbuljongterning
1 dl revet ost
salt og pepper

Stekes midt i ovnen ved 225 grader i ca 10 min.

1. Hakk løk, paprika og hvitløk, og fres det mykt i smør.
    Tilsett krydder, chutney, fløte og buljongterning. La det småkoke i 5 min.
2. Del kyllingfiletene i 2 eller 3 biter. 
3. Brun kyllingfiletene på begge sider i smør,
    og krydre med salt og pepper. Legg kjøttet i en ildfast form.
4. Smak sausen godt til og hell over kyllingfiletene. Strø over revet ost og gratiner retten i ovnen.
5. Godt tilbehør er jasminris, 
    lettkokte sukkererter og sherrytomater frest i olje i 2 min,
    eller en grønn salat :)


Jeg hadde nylig middagsgjester der ikke alle er så glad i sterk mat,
så jeg var litt forsiktig med mengden sambal oelek krydderet.
Her får du smake deg litt fram og få den slik du syns blir bra.

Kosa deg!

Måtte du lykkes i alle livets små ting
og ha håp
og mot
i alle ting
som virkelig betyr noe.
                                                                                      Stuart & Linda Macfarlane

God helg! 

7 kommentarer:

  1. Låter och ser jättegott ut, ska absolut prova receptet! Kram

    SvarSlett
  2. Denne retten så utrolig god ut! Takk for at du deler! :) Og takk for koselige kommentarer!
    Ha en fortsatt god sommer! :)

    SvarSlett
  3. Nu blev jag ju hungrig direkt efter frukosten!!
    Denna rätt måste jag prova :)

    SvarSlett
  4. Mmmmmm så gott det ser ut, tack för att du delar med dej av receptet! Ha en skön söndag! Kram och klem från Finland

    SvarSlett
  5. Prøvde denne i dag, kjempegod... Tenker at det sikkert ann å ta med gulerøtter, sukkerterter osv i tillegg.

    SvarSlett
    Svar
    1. Det går helt sikkert fint å ha grønnsaker oppi. Stekt bacon på toppen er også godt. :-).

      Slett

Tusen takk for kommentar. Det er så hyggelig å høre fra deg!