I dag tar vi en tur på kjøkkenet og lager en deilig pastasalt med urtebrød til.
Januar og det vært "Tid for home party".
Pastasalat stod på menyen både hos en kollega som hadde Tupperware party sist uke,
og nå når jeg hadde Enjo renholdskurs denne uken.
Hvordan skal min pastasalat være??
Hvordan skal min pastasalat være??
Selv er jeg ikke glad i rødløk. Ananas i en skinke pastasalat, det hørtes deilig ut.
Dermed lagde jeg denne enkle oppskriften med ananas, og uten rødløk.
Pastasalat
5-6 dl. fullkornpasta, fusili.
1 boks bogskinke
1 søt paprika
1 søt paprika
2-3 vårløk.
1 boks mais.
Ca. 1/2 frisk ananas.
3 dl. rømme.
1 pakke majones, 165 gram.
Kok pastaen etter anvisning på pakken. Avkjøl.
Skjær opp paprikaen.
Vårløk skjæres i smale skiver. En kan bruke både det hvite
og en det meste av det grønne på vårløken.
Skjær topp og bunn av ananasen. Deretter deles den i fire.
Skjær bort skallet og fjern stilken i midten. Skjær i skiver og del i mindre biter.
(Resten av ananasen kan du kose deg med til dessert, gjerne med dip til)
Skinken skjæres i terninger.
Bland majones og rømme i en litt bolle. Bland inn den avkjølte pastaen.
Ha i de øvrige ingrediensene.
Pastasalaten er best kald, og den kan med fordel lages dagen før.
Brød er et godt tilbehør.
har jeg funnet denne oppskriften på et deilig urtebrød.
Du kan også følge Mat fra bunnen på facebook.
Urtebrød:
1 kg møllerens pizzamel
2 ts salt
1 pose tørrgjær
6 ss olje
7 dl godt lunkent vann
2 ss tørket basilikum eller 4 ss fersk
2 ts oregano eller 4 ts fersk
1 ts timian eller 2 ts fersk
Maldonsalt
Hvitløk om du ønsker
Elt godt i 10 min. La heve 40 min. Bak ut 3 emner. La heve i 30 min.
Skjær kryssnitt,pensle med melk og strø godt over med maldonsalt.
Stekes midt i ovn på 200 g i 22 min og sett så på grill i 3 min for chrispy overflate.
Deigen var litt klissete, dermed brukte jeg litegranne hvetemel
slik at jeg greide å forme tre brød.
Apropo homeparty. Tupperware er nok kjent over hele verden. De gode plastproduktene med garanti, og det viktigste: De hjelper oss både med tilbereding og oppbevaring av det meste vi har av mat.
Enjo er det ikke så mange som har hørt om, selv om det finnes i mange land verden over. Et renholds system som gjør at vi kan ha det rent i huset,
uten å bruke kjemikalier som forurenser både luften vi puster i,
og naturen der det slippes ut.
Bakterie tester viser at ved å bruke såpe og sprayflasker blir det ganske skittent rundt oss.
Selv har jeg vasket med vann og Enjo produkter i 20 år nå.
Konklusjon:
Jeg er kjempefornøyd. Her en en liten YouTube snutt med moppen. Enjo har både nettside og Facebookside.
"Livet utfordrer
til å ta tak i det vi har,
i det vi gjør der vi er."
Ragnhild Bakke Waale
God helg!
Takk for gode oppskrifter, og god helg!
SvarSlettÅ det så godt ut. Må prøve dette en dag. Takk for oppskrift :)
SvarSlettDet så deilig ut. :) Takk for oppskriften!
SvarSlett