Denne helga har jeg vært i bursdag.
Rart å tenke på at det er 30 år siden jeg ble mamma til jenta med kortbloggen:
Pretty girl |
Markblomster |
Gulrotkake
Det var forskjellige ting å tenke på når kaken skulle lages denne helga.
Gulrotkake uten nøtter ble valget, og etter å ha søkt på nettet
fant jeg mange gulrotkakeoppskrifter på
Mange inneholdt nøtter,
men denne "langpannekaken"
hadde ingredienser som passet.
4 egg
3 dl. matolje
400 gram sukker
2 ts vaniljeessens
2 ts bakepulver
2 ts natron
1 ts kanel
250 gr hvetemel
350 gr finrevet gulrot
Egg, olje, sukker og vaniljeeesens piskes sammen.
(Jeg byttet ut litt av sukkeret med sukrin)
Ha i bakepulver, natron, kanel og hvetemel.
Rør til du har en klumpfri deig, og ha i gulrot tilslutt.
Jeg ønsket egentlig ikke langpannekake,
og derfor brukte jeg heller en stor rund kakeform, 28 cm i diameter.
Det passet godt med mengden deig.
Jeg hadde bakepapir i bunn av formen,
og stekte den på nederste rille i ca 40 min.
(Lager du langpannekake kan du steike den på midterste rille)
Avkjøl kaken i formen.
Glasur:
200 gr Philadelfia kremost
100 gr smør
1 ts vaniljeessens
250 gr melis
Ha halvparten av melisen sammen med smøret og vaniljeessensen
og pisk til en luftig krem.
Ha i romtemperert kremost, resten av melisen, og pisk videre til en luftig krem.
(Neste gang jeg lager kaken, vil jeg også bytte ut noe av melisen med sukrinmelis.)
Ha kaken på fat, smør kremen oppå og langs kanten.
Jeg ville gjerne pynte kaken,
og fikk et godt tips på en annen kake fra Det søte liv
De hadde pyntet med kjerner fra granateple.
Det passet fint med et feminint preg og farge,
Det passet fint med et feminint preg og farge,
siden det også var en "rosa jubilant"
Om du går inn på Det søte liv får du både litt historie,
og gode tips om granatepler.
Me koste oss!
Kosa deg du òg!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for kommentar. Det er så hyggelig å høre fra deg!