onsdag 19. mars 2014

Tacograteng og grove foccaicha

En tur innom kjøkkenet må vi,
 selv om vi sydamer iblant glemmer helt å spise, 
for vi skal bare sy den sømmen først,
og så bare litt til ...
og vips har det gått både minutter 
og timer....
Men...
Har du lyst på noe lettvint og godt?
Ja, da kan du prøve denne deilige retten som jeg fikk servert nylig. 

Tacograteng
 (Nok til 3-4 personer)

Brun  400gr. kjøttedeig, ha i en pose tacokrydder og ca 1 dl. vann,
(du kan evt. bruke hjemmelaget tacokrydder)
Ha tacokjøttdeigen oppi en passe ildfast form. 
Ha i et glass med taco saus/salsa i den styrke du ønsker.
 Legg på noen cherrytomater, litt oppskjært purre, evt litt ananas,
 eller ha på det du måtte ønske. 
Fordel et beger med Creme Fraiche over, 
og ha litt revet ost på toppen. 
Steik gratengen på 175 grader til osten har fått litt farge. Ca, 15 minutter. 

Jeg fikk den servert med salat og foccacia til, 
men her kan du nok ha tacoshell/ Tortilla chips eller lefser til også.
Det er også deilig med guacemole til. 

Grove foccacia

25 gr. gjær
5 dl. vann
6 dl. hvetemel
4 dl. grov sammalt hvete eller rug
1 ts. salt
ca. 6-7 ss. olivenolje
1 ss timian
1 ts. rosmarin 
1 ts. maldon salt (fingersalt)
evt. 7-8 cherry tomater

Fremgangsmåte:
Finn fram kjøkkenmaskin.
Ha i fint hvetemel, grovt hvetemel, tørrgjær, 1 ts. salt og lunkent vann oppi skålen.
Kjør maskinen i ca. 10-15 minutter med eltekrok.
Deigen skal være litt seig.
Mot slutten av eltetiden har du i 3 ss. olje.
La dette få blande seg før du setter deigen til heving på et lunt sted i 40- 50 minutter.
Når den er ferdighevet hvelver du deigen ut på et steikebrett kledd med bakepapir.
Ha litt vann på fingrene og trykk deigen ned ved hjelp av hendene.
Lag masse små fingerhull i deigen.



Ha over resten av olivenoljen, fingersaltet, urtene og legg evt. på cherrytomater.
La heve i ytterlige 30-40 minutter, 
før du steiker foccaciaen i ovnen på 180 grader i ca 35-40 minutter. 
(Obs! følg med, for ovner steiker forskjellig.) 
Når den er ferdigstekt tar du den over på en rist, slik at det kommer luft også under brødet. 
Variasjon: 
Du kan også ha dine favoritturter, oliven, soltørket tomat eller hakket hvitløk oppå foccaciaen.
Du kan også lage små mini foccacia av deigen. 
Jeg hadde ikke tomater på, 
og krydderet/urtene byttet jeg ut med et brødkrydder,  "Bruchetta"

Jeg søkte på google for å finne oppskrift på grove foccaicia
og fant oppskriften her: 
sunnefristelser

Kosa deg!




4 kommentarer:

  1. Vilken härlig middag du bjuder på - blir så sugen på att baka när jag ser ditt härliga recept! Kommer att spara detta och prova det. Kanske till helgen! :-)
    Kramisar

    SvarSlett
  2. Mmmm, dette ser nydelig ut! Takk for oppskriftene. Mat må helten ha ;)

    SvarSlett
  3. Å, nå ble jeg sulten når jeg så den gode gratengen og foccatiabrød til! Dette skal prøves, takk for oppskriften:)

    SvarSlett
  4. Dette så fristende ut! :) Taco har vi vanligvis hver lørdag, greit å variere litt .. Takk for fremgangsmåten!
    Ha en god helg! :)

    SvarSlett