De heter gulrotkaker, men det er en små brød.
De er deilige å ha i nistepakken enten det er til jobb eller når vi drar på Piknik.
Gode oppskrifter deler jeg.
Gulrotkaker / småbrød
2 dl. finrevet gulrot
2 teskjeer salt
50 gr. tørrgjær
4 dl. lettmelk
3 dl. grov sammalt rug
75 gr. smør eller margarin
ca. 8 dl. hvetemel.
Riv gulrøtter og bland saltet i gulrøttene.
Smelt smøret og ha i melk. La blandingen bli ca 40grader Celcius og ha blandingen i rørebollen.
Bland alt melet sammen med gjæren. ha det og gulrøttene med saltet i rørebollen.
Jeg elter deigen i kjøkkenmaskin i ca.. 15 inutter.
Hev deigen til dobbel størrelse.
(Måten som stod i oppskriften:
Der var det brukt fersk gjær som løses opp i lunken melk, halvparten av melmengden og romtemperert smør / margarin skjært i terninger blandes inn i deigen. Ha deretter i resten av melet og elt i 5 minutter i kjøkkenmaskin eller 10 min. for hånd. Hev i 15 minutter.)
Ha deigen på melet underlag og del den i 8-10 biter.
Trill ut til runde boller og kjevle de litt flate, ca. 15 cm i diameter)
Etterhev til dobbel størrelse.
Pensle eventuelt brødene med melk før du steiker de.
Jeg steker de ved 220 grader Celsius i ca 10 minutt eller til de har fått en gylden farge.
(I oppskriften ble de steikt på 250 grader Celcius i 8-10 min.
Du kan gjøre det som passer for deg og i din stekeovn.)
Del brødene i to og ha på det du liker.
Til piknik smaker det deilig med grønn salat, skinke, ost, majones, agurk og tomat.
"Livet utfordrer
til å ta tak i det vi har,
i det vi gjør der vi er."
Ragnhild Bakke Waale
Kosa deg!