Bloggen min har flere rom,
foruten syrom så har jeg et kjøkken.
Jeg har alltid vært glad i å bake,
og før barna flyttet ut var både kjøkkenmaskin og steikeovn flittig i bruk.
Nå blir det bare ei kake når jeg venter gjester,
men i jobben min baker jeg flere ganger i uka,
Dermed blir bakebehovet dekket og vel så det.
Hva som skjedde da jeg våknet en lørdagsmorgen, vet jeg ikke,
men bakelysten angrep meg,
og jeg satte i gang med både rundstykker og havrekjeks.
Flere har spurt eter oppskrifta og nå legger jeg den ut her om du også vil ha den.
Rundstykkeoppskrifta fikk jeg av en venninne,
derav navnet :
"Torills grove rundstykker med gulrot."
900gr -1 kg. hv.mel
250 g. sammalt hvete fint
250 g. Sammalt hvete grovt
500 g. havregryn, linfrø, sesamfrø, solsikkefrø.
(125 g. av hver.)
3 ts. salt
3 ss sukker
240 g. marg.
12 dl. skumma melk
100 g gjær.
2 gulerøtter finraspet
225 gr. 10- 12 min.
Skrell og riv gulerøttene.
Smelt margarin og ha i melken, og varm til ca 40 grader hvis du bruker tørrgjær.
(37 grader ved ferskgjær. Den må løses opp enten ved å røre inn sukker/salt med gjæren,
eller den kan løses opp i litt av væsken.)
Ha væsken opp i en bolle,
og tilsett alle ingrediensene, menspar litt av det fine hvetemelet ( ca. 800- 900 gr)
Kjør i kjøkkenmaskin på svak hastighet en god stund.
Jeg pleier å elte gjærdeig i 15-20 minutter, men pass på at deigen er løs,
for det kan bli for stor belastning på kjøkkenmaskinen.
Hev i 20-30 minutter.
Ta deigen på bordet, og bruk evt litt mel til utbaking hvis nødvendig.
Del opp i emner og trill rundstykker.
Klipp opp en plastpose og legg den over når du etterhever rundstykkene.
Pensle med "egg + litt vann blanding" og steik ved 225 grader i 10-12 minutter.
Jeg fikk ca.44 rundstykker av denne porsjonen.
(Du kan halvere hvis du syns porsjonene er stor.)
Egnes til frysing, og det er alltid kjekt å ha litt god hjemmebakst på lur.
Brødkorgene er et mønster fra
Pink Penguin
Her er det greit å bruke stoffrester til kvadratene i kurven.
Kosa deg!