Kjært barn har mange navn, og denne kaken har visst flere enn disse to navna.
En kake som har samlet de gode kremene i en kake.
Mandelbunn Gul krem
Firkløverkrem
Pisket krem
Blåbær
Jordbær
Bringebær
Da jeg hadde fått servert denne kaken 3 ganger på veldig kort tid,
skjønte jeg at denne kaken må være øverst på kaketoppen nå.
Oppskrifta har jeg fått av en blid sykepleiestudent som hadde praksis hos oss.
Hun stilte opp med denne favoritten siste praksisdagen.
Nå har jeg lagd den 2 ganger på et par uker selv, til bursdagen til min datter og til blåtur.
Noen har spurt etter oppskrifta, og nå gir jeg den til deg.
Mandelbunn:
9 eggehviter og 300 gram melis stivpiskes
Ha i 300 gram malte mandler og 1/2 ts. bakepulver
Has i langpanne (30 cm x40 cm.)
kledd med bakepapir, og steik i 20-25 min på 160 grader.
Firkløverkrem:
200gram firkløver (sjokolade med hakkede hasselnøtter)
1 kopp sukker
1 kopp fløte
100 gram bremyk/smør
Ha firkløver,sukker og fløte i en gryte og kok opp.
Avkjøl litt og rør inn bremyk/smør
Smør over kaken og sett den i frysen.
Gul krem:
9 eggeplommer
2 dl. fløte
200 gram sukker
2 ts. vaniljesukker
300 gram bremyk/smør
Ha eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en gryte,
og la det koke på svak varme, under omrøring til det tjukner. (ca 5 minutter)
Avkjøl litt og rør inn bremyk eller smør. Når kremen er helt kald
tar du kaken ut av frysen og smører kremen oppå sjokoladekremen.
Set den ned i frysen igjen til du skal bruke den.
Du kan skjære kaken i to, og bruke halve kaken,
eller om den skal rekke til mange kan du bruke hele kaken.
Pynt kaken med pisket krem og bær og/eller frukt.
Kaken er mektig, men veldig god.
En bombe!
Tips:
Hvis du syns det blir for søtt med firkløversjokolade kan du bytte den ut med mørk kokesjokolade.
En grei kake å ha på lur. Du kan bare skjære av et par stykker om noen stikker innom.
Pisk litt krem, og ha på litt bær. Ja, da har du noe veldig godt til kaffien.
Kosa deg!