fredag 24. februar 2012

Laks i kremet appelsinsaus.




En kveld denne uken hadde jeg klubb.  
Det er alltid kjekt å være sammen med gode venner, 
Hyggelig å prate sammen, og kose oss med deilig mat, 
og slappe av med et håndarbeid.


 På menyen stod laks i kremet appelsinsaus. 
Dette er en oppskrift jeg fant i "Familien" for noen år siden, og det er blitt en favorittrett her i familien. Da er det kjekt å gi den videre til dere som trenger et middagstips, eller bare har lyst å prøve noe nytt.


Ta olje og potetkrydder i en ildfast form. Ha i små poteter eller potetbåter, og pensle olje-krydderblandingen på potetene. Ha på kvernet salt og steik i ovnen. 175gr i ca en time, eller til du kjenner at potetene er ferdige. Jeg bruker ofte Amandine poteter, for jeg syns de er veldig gode.
 

 Til 2 personer:     ca. 350 gr. laks eller ørret, skinn og benfri, hel eller i porsjonsstykker
                           1 dl.vann
                           1 terning fiskebuljong
                           2 dl. lett creme fraiche.                       
                           revet skall av en halv godt vasket appelsin
                           1/3 ts. tørket eller 1/2 ss. frisk timian
                            1/2 dl. gressløk
 Kok opp vann og smuldret buljongterning i en stekepanne. Visp inn lett creme fraiche, halvparten av appelsinskallet, timian og gressløk. Legg i fisken, og la den surre forsiktig i sausen under lokk, til så vidt gjennomkokt.
Dryss resten av appelsinskallet, timian og gressløk på til pynt.

Jeg  hadde dampkokte brokkoli til denne gangen. Du kan gjerne ha gulrøtter i tillegg.


Velbekomme!

3 kommentarer:

Tusen takk for kommentar. Det er så hyggelig å høre fra deg!