søndag 12. februar 2012

Kyllingsuppe




Denne oppskriften har jeg fått av en kollega. Jeg syns den er kjempegod, og gjestene er enige.
Den kan lages dagen før om du har det travelt.

Esters Indiske kylligsuppe

750 gr. kyllingfilet kuttes i strimler, og kokes i 1 liter vann + 2 terninger kyllingbuljong i 10 min.
1 rødløk, 1 purre og hvitløk etter ønske og smak, hakkes opp og surres i olje.
2 røde paprika strimles og surres i olje+ 1 ts. karri.
Bland alt, og ha oppi 1-2 ts fersk (fortrinnsvis) koriander, 1-2 ts. fersk timian el. oregano.
5 dl.vann + 1 terning hønsebuljong. Smak til med salt og pepper, og evt. chili om du ønsker en hot utgave.
Kokes i 15 min, ha i en stor boks maiskorn og 3 dl creme fraiche.
varmes opp.
Oppskriften er til 6 porsjoner, men den kan med fordel dobles.
Server med foccacia eller hvitløksbaguetter til.


Kos deg med en varm og god suppe på en kald vinterdag

3 kommentarer:

Tusen takk for kommentar. Det er så hyggelig å høre fra deg!