lørdag 29. september 2012

Epler og Smuldrepai


I et landskap,
nytt og uten minne,
står et epletre i blomst og skinner.
Epletreet dufter nyskapt sommer.
Her har tiden aldri vært.
Den kommer.
 Inger Hagerup

Nå er høsten her, og de vakre epleblomstene fra tidlig sommer
er forvandlet til deilig frukt.



 Epletrærne bugner av epler i det fine landet vårt. 
...og butikkene har også fullt opp i diskene sine
med deilige norske epler.



Pai med is eller vaniljesaus er bare deilig!!!
Her er en enkel og god oppskrift på smuldrepai,
 som jeg har fått av datteren min. 

Smuldrepai:

200 gram hvetemel 
150 gr smør 
ca 100 gram sukker 

Epler, kanel og evt. mandler / nøtter
 eller du kan gjerne bruke bær i stedet for epler.

Smuldre mel, smør og sukker.

. Skjær opp eplebiter og legg i en paiform
.Strø på kanel, og evt. hakkede mandler eller nøtter.

Skjær opp epler og legg i en paiform. 


Fordel deigen oppå frukten.

Steikes på 200 grader i ca 40 minutter.

Serveres varm eller lunken med vaniljesaus eller is til. 
Der får smaken avgjøre. Selv foretrekker jeg vaniljeis til.


Kosa deg! 


Hvis du har et eple og vi bytter disse, da har vi fortsatt et eple hver.
Men hvis du har en idè, og jeg har en idè og vi bytter disse,
da vil hver av oss ha vi to ideer.
George Bernhard Shaw



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentar. Det er så hyggelig å høre fra deg!