fredag 6. april 2012

Påskeegg og havrekjeks

Påskeegg fra Praha og Japan.

Eggene fra Japan har vi dekorert.
De er dekorert  med japansk papir og decopagelakk.  
(Av og til selger de japansk papir på Søstrene Grene)
Har planer om å lage en veiledning til hvordan man dekorere eggene senere.

 

 Da vi var i Praha i 2008, hadde vi tomme eggekartonger med oss i kofferten, 
for en ting skulle vi shoppe, og det var malte egg. 
Det solgte de masse av i Praha, og vi var ganske fascinert.

Påskeegg!!!
Nam! Dette er godt!
Her kommer en liten oppskrift på:
 Havrekjeks

75 gr. margarin
2 dl. havregryn
1/2 ts. salt
1/2 ts. sukker
1/2 ts hornsalt
ca. 150 gr. hv.mel
3/4 dl lettmelk

Smuldre sammen margarin og havregryn. 
Tilsett salt, sukker og hornsalt blandet med 1 dl. hv.mel.
Bland deigengodt og tilsett melk og mer mel.
Kjevle kjeksen ut, og stikk ut kjeks. 
Runde eller kanskje hjerteformet slik vi har gjort.
Steik kjeksen ved 210-220 grader i 8-10 minutter,
eller til du ser kjeksen begynner å få litt farge.
Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks.

Kosa deg!



Påskekalenderen.



1 kommentar:

  1. Nå har jeg bakt en porsjon med disse hjemme og :) Nam nam!

    SvarSlett